Hasta Rehberi

Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları

REFAKATÇİ KURALLARI

• Hastaların yanında refakatçı kalması, kurumda ağır hasta bakımını gerektiren hizmet birimi bulunmadığı ve tıbbi bir zorunluluk olmak kaydı ile ilgili dal uzmanının lüzum göstermesi ve baştabibin muvafakatı ile belirtilen sürece mümkündür.
  • Refakatçılar, tabiplerin direktifleri içerisinde hastalara bakmakla ve kurum disiplinine uymakla yükümlüdürler. Refakatçılara hizmet edilmez.
  • Refakatçi sayısı bir kişiyle sınırlıdır. Birden fazla refakatçi gereksiz yere kalabalık oluşturacak ve hastanenin işleyişini engelleyebilecektir.
  • Hastanızın alerjisi varsa  nefes darlığına yol açacak kolonya, parfüm, çiçek getirmeyiniz.
  • Hastanıza hastanemizce verilen diyet yemeğinden başka dışardan yemek getirmeyiniz.
  • Eğer tuzsuz diyet uygulaması varsa hastalarınızın yemeğine ekstra tuz koymayınız.
  • Hastanız tuvalet, lavabo vs. giderken başı dönüp düşebilir, bu nedenle hastanıza mümkünse koluna girerek refakat ediniz.
  • Mümkünse siz ve ziyaretçilerinizin hasta ile tokalaşmasını engelleyiniz.
  • Diğer hasta odalarına girmeyiniz.
  • Refakatçiler hastaneye ait malzemeleri düzenli ve temiz tutmalıdır. Hastane malına zarar veren refakatçi, zararı karşılamak mecburiyetindedir.
  • Kadın Doğum Servisinde erkek refakatçı kalamaz.
  • Hastanızla ilgili olarak gelişebilecek herhangi bir olumsuz değişikliği panik yapmaksızın ilgili hemşirenize veya doktorunuza bildiriniz.
  • Refakatçi değişimleri ziyaret saatlerinde ilgili servis sorumlu hemşiresinin bilgi dahilinde yapılır.
  • Refakatçılar, mümkün olduğu ve lüzum görüldüğü takdirde kurumun vereceği kimlik kartını taşımak, refakat bitiminde Refakat Kimlik Kartı alınan yere iade etmek durumundadırlar.
  • Refakatçiler yemek saatlerinde refakatçi kartlarını yemekhane personellerine   göstermelidir.
  • Refakatçiler vizite saatlerinde hasta odalarını boşaltmalıdır.
  • Refakatçiler zorunlu haller dışında hastalarının yanından ayrılmamalıdırlar. Refakatçiler hastanede tütün ve alkollü madde kullanamazlar.
  • Refakatçiler doktor ve hemşire direktifleri dışında hastaya herhangi bir uygulama yapmamalıdır.
  • Hastane kuralları konusunda görevlilere yardımcı olunmalıdır.
  • Refakatçiler hastane kurallarına uymalıdırlar. İhlali halinde, ilgili kişinin refakat durumu iptal edilecektir.
  • Hastalarınız hakkında telefonla bilgi almak istediğinizde 0 432 412 22 88 (santral) arayarak dahili hatlara bağlanabilirsiniz.
  • Hastanemizden sağlık hizmeti alırken yaşamış olduğunuz sıkıntı ya da sistem ile ilgili aksaklıkları, öneri/şikayetlerinizi,övgü/teşekkürlerinizi ilgili formları doldurarak memnuniyet/şikayet kutularına veya  hastane resmi web sayfası(iletişim kısmında) üzerinden ya da Hasta Hakları Birimine direk yazılı veya sözlü iletebilirsiniz.

05 Mayıs 2023